زندگینامه شهید علیرضا چراغ زاده دزفولی
(نماینده مردم رامهرمز و هفتکل(هفتگل) در مجلس شورای اسلامی)
( زمان و محل شهادت – هفتم تیرماه 1360 – سرچشمه تهران )
علیرضا چراغ زاده دزفولی سال 1332 در یک خانواده مستضعف در اهواز به دنیا آمد. پدرش محمدعلی چراغ زاده درودگری ساده بود هنوز پا به سن چهار سالگی نگذاشته بود که پدرش را از دست داد. در دوران کودکی و نوجوانی علاوه بر تحصیل، به کارگری در زمینه های مختلف به خصوص درودگری پرداخت و رنج محرومان را با تمامی وجود لمس کرد. علاوه بر آن با شرکت در فعالیت های مذهبی به عنوان یکی از چهره های فعال و پر تلاش، در آموزش مسائل مذهبی به نوجوانان شناخته شد.
پس از اخذ لیسانس در رشته حسابداری به استخدام شرکت نفت در آمد ولی پس از یک سال کار در شرکت نفت استعفا داد و با کمک چند تن از دوستان و همفکرانش به ایجاد یک واحد تولیدی همّت گماشت که متأسفانه به دلیل کمبود امکانات، آن واحد تولیدی تعطیل شد.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران مشتاقانه و با اخلاص به یاری مسئولین شتافت و در اوائل سال 1358 بعنوان سرپرست بخشداری هفتگل مشغول به کار شد. زندگی محقرانه او در دوران بخشداری و فعالیتهای چشمگیر و بی ریایش به اهالی محل و توجه بیش از حد به طبقه مستضعف، او را بیش از پیش محبوب مردم حق شناس نمود. مردم می دیدند با آنکه سیل اطراف خانه بخشدار را احاطه کرده اما او با تمام توان و امکانات به کمک دیگران می شتابد.
شهید مقالات متعددی در زمینه های روش مطالعه و برداشت و روشهای سخنرانی و بحث تألیف کرده و آشنا به زبان انگلیسی و عربی بود. با تدریس در مدارس، کمبود معلم را جبران می کرد و با تشکیل کلاسهای مذهبی در مساجد به روشنگری جوانان می پرداخت. همه این تلاشها از طرفی و تقوی و اخلاص او که مهمترین ویژگیهای به یاد ماندنی آن شهید است از طرف دیگر باعث شد که اهالی هفتگل و رامهرمز او را که بیش از یکسال سابقه آشنایی با آنان نداشت در سن 27 سالگی بعنوان اولین نماینده خود در مجلس شورای اسلامی انتخاب کردند.
در دوران نمایندگی، فعالیتهای مخلصانه او در راه بهبود وضع زندگی مردم و حوزه انتخابیه اش همچنان ادامه داشت. وی عضو کمیسیون اقتصاد و دارایی و پست و تلگراف بود. نقش شهید چراغ زاده در کمک به ایجاد راهها و بکار انداختن تقویت کننده تلویزیونی، سامان دادن به وضعیت مهاجران جنگی و دهها فعالیت نامشخص دیگر فراموش ناشدنی است.
او در هرحال سعی داشت که هیچکس جز خداوند بزرگ از خدمات و زحماتش آگاه نشود. شیفتگی و ایمان آن شهید به مقام بلند رهبری انقلاب و اصل و ولایت فقیه آن چنان بود که در زمانی که رئیس جمهور معزول با سفرهای تشریفاتی به مناطق جنگ زده برای خود کسب وجهه می کرد، در نطقهای قبل از دستور مجلس به صراحت و قاطعیت، جریان ضد ولایت فقیه را به باد حمله می گرفت و انحرافات را افشاء می نمود.
شورای اسلامی، به همراه 72 تن از مسئولین جمهوری اسلامی ایران همراه با آیت الله سیدمحمدحسین بهشتی رئیس دیوانعالی کشور در تاریخ 7 تیرماه 1360 در محل حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران به فیض شهادت نائل آمد.
شهید علیرضا چراغ زاده دزفولی نماینده مردم رامهرمز و هفتکل(هفتگل) در مجلس شورای اسلامی، سرانجام در شامگاه هفتم تیر، به همراه 72 تن از مسئولین جمهوری اسلامی ایران از جمله شهید مظلوم آیت الله دکتر سیدمحمدحسین بهشتی رئیس دیوانعالی کشور و دیگر شهدای کربلای ایران در تاریخ 7 تیرماه 1360 در محل حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران به فیض شهادت نائل آمد.