آیت الله قاضی و محمدحسین درچین

یک دزفول و یک آیت الله قاضی

به روایت(محمدحسین دُرچین) مدیر سایت چمدان آبی

 

قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی در دزفول دعای ندبه سیّار حجت بن الحسن العسکری(عج) صبحهای جمعه منعقد و دو جلسه مذهبی هم برگزار می شد یکی جلسه جوانان به مدیریت حاج محمدعلی امین و دیگری جلسه محمدی به مدیریت حاج عبدالرحیم سعیدفر، گاه پیش می آمد که حضرت آیت الله قاضی در این جلسات شرکت کرده و مشوق جوانان می شد.
قبل از انقلاب یکی از جوانان دزفولی به نام آقای علیرضا طالبیان بنا بدلایل نامعلومی توسط پلیس آمریکا کشته شد و به همین مناسبت مجلس ختمی در مسجد جامع دزفول برگزار شد و پس از مراسم، تجمع مردمی در دزفول شکل گرفت و راهپیمایی و تظاهراتی نیز در سطح شهر انجام شد. آیت الله قاضی در بسیاری از تظاهرات و سخنرانی ها حضوری فعال داشت. حضرت آیت الله قاضی یکی از روحانیون انقلابی بود که از همان ابتدا با رژیم پهلوی به مبارزه پرداخته بود و در سالهای 1330 تا 1332 در تجمعات حزب زحمتکشان علیه خوانین شرکت فعال داشت. در سال 1342 در کنار آیت الله روح الله خمینی قرار گرفت و در 15 خرداد این سال، درس خود را تعطیل نمود. وی از هیچکس جز خداوند ترس و دلهره ای نداشت در بیشتر تظاهرات همگام و همراه مردم بود و محور مقاومت در دزفول و ستون استوار دین در این منطقه بود .
در جریان انقلاب اسلامی، بیت و منزل مسکونی ایشان پناهگاه انقلابیون بود همچنین مرکز فرماندهی مبارزان انقلابی. مسجد ایشان یعنی مسجد بازار دزفول، کانون انقلاب اسلامی شده بود. ایشان مقتدرانه در مقابل عوامل شاه می ایستاد و آنان را به مبارزه فرا می خواند و از هیچ کوششی دریغ نداشت. وی قلبی پاک و دلی مطمئن داشت.

تظاهرات دزفول با حضور آیت الله قاضیتظاهرات مردم دزفول با حضور آیت الله قاضی و دیگر روحانیون دزفول

حضرت آیت الله قاضی در دوران دفاع مقدس نیز خوش درخشید. وی خود را یک بسیجی می دانست و می گفت: دوست دارم یک بسیجی باشم و در بیشتر اعزام نیروها هم شرکت کرده و در جمع رزمندگان اسلام در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور پیدا می کردند. وی بیشتر حشر و نشرش با رزمندگان و خانواده های معظم شهیدان بود.مسجد جامع و آستانه متبرکه سبزقبا و دیگر مکانهای اعزام نیرو به سوی جبهه، از حضور فعال ایشان خاطره ها دارند.
وی رزمندگان را تا پادگانها و مقرهای نظامی همراهی می کرد. با آنان می نشست، با آنان غذا می خورد و با تمام تواضع سخنان آنان را گوش می داد و مشکلات آنان را در حدِّ توان رفع می کرد. ایشان رزمندگان را فرزندان روحی و نظامی خویش می دانست.
برگزاری نماز شکر(سه شنبه 10/1/1361) در باند اضطراری پادگان کرخه و اقامه نماز جمعه در زیر بمباران دشمن و موشکباران ، از اقدامات شجاعانه آن پیر فرزانه شهر بود.
طرح راه اندازی ناهار و خیاطی صلواتی و دیگر ایستگاه های صلواتی از اقدامات او بود که در ذهن و خاطره همه رزمندگان آن دوران به یادگار مانده است.
آیت الله قاضی هنگام حضور در جبهه دست خالی نمی آمد. گاه هدایای مردمی و گاه پتو و مربا و طلا و جواهرات را با خود به جبهه می آورد و گاه به رسم یادگاری و تبرک، به رزمندگان اسکناس 200 ریالی می داد.
دزفول بدون نام آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی شناخته شده نیست. وی الگو و نماد مقاومت شهر دزفول بود. ایشان حضور بر مزار شهیدان و نیز شرکت در دعای ندبه سیار حجت بن الحسن العسکری(عج)را ترک نمی کرد. نماز جمعه را مرتب و بدون وقفه با تمام مشقات و سختی هایش اقامه می کرد.
وی گاه دست رزمنده 16 ساله آن دوران یعنی حجت الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه امام جمعه موقت فعلی دزفول و شهید مسعود کیانی از رزمندگان عملیات پیروزمند فتح المبین را می بوسید و گاه دست کارگری را و گاه انگشت خلبان تیز پرواز نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران ، سرهنگ عابدینی 35 ساله را که سکوهای البکر و الامیه را بمباران کرده بود و با آن انگشتش دکمة راکت هوا به زمین را زده و شلیک کرده بود.

آیت الله قاضی دزفولی امام جمعه دزفول کتاب خطبه های مقاومت محمدحسین درچینآیت الله قاضی، امام جمعه دزفول و نماینده امام خمینی

وی از حقوق مردم شهر دفاع می کرد، گاه به وزیر نیرو می گفت: که قبوض برق را باید برای مردم دزفول کمتر حساب کند و گاه به فکر راه انداختن واحد اتوبوسرانی بود و گاه با تمام قوت از وجود رادیو دزفول دفاع می نمود و این همه تلاش او فقط برای رضای خدا بود.
ایشان در روزهای تاسوعا و عاشورا، عزاداران حسینی را همراهی می کرد و ساعتها به احترام آنان سر پا ایستاده و آنان را دعا می کرد. در مسجد جامع پس از نماز عشاءِ شبهای جمعه می ایستاد و زیارت وارث را با نوایی حزین و دلنواز می خواند، پس از قرائت زیارت امام حسین(ع)، سلام به امام رضا (ع) می داد و با سلام به امام زمان(عج) گویی نماز را تکمیل می کرد. خدایش غریق رحمت کناد و با اجداد طاهرینش محشور فرماید.

آیت الله قاضی دزفولی کتاب خطبه های مقاومت

مصلی نماز جمعه دزفول – آیت الله قاضی – مجری برنامه (محمدحسین دُرچین)

 

منبع کتاب: خطبه های مقاومت ص 48 – نویسنده: محمدحسین درچین – جهت کتاب خطبه های مقاومت، اینجا کلیک کنید

منبع: وب سایت چمدان آبی (محمدحسین دُرچین)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *